STEM SCHOOL ETİKETİ

STEM OKULU OLDUK! Okulumuz 2022 yılında stem okulu olmuştur. Okulumuz  bronz etiket alarak stem okulu olma özelliğini kazanmıştır. İlçemizdeki ilk stem okuludur.

STEM okulları fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğin proje ve problem tabanlı öğrenme gibi öğrenme modelleri ile uygulandığı okullardır. Bu okullarda 21. Yüzyıl becerilerine uygun olarak eleştirel düşünme, işbirliği yapma, yaratıcılık ve iletişim becerileri de ön plandadır.

Bir STEM Okulu, farklı kilit unsurlar ve kriterler ile karakterize edilen açık bir STEM stratejisine sahip bir okul olarak tanımlanmaktadır. STEM Okul Etiketi ile okul temsilcileri, okullarını bir STEM Okulunu tanımlayan kriterlere göre çevrimiçi bir öz değerlendirme aracıyla değerlendirebileceklerdir.

17-05-2022