ATATÜRK ANAOKULU DAVRANIŞSAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EYLEM PLANI FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Amaç: Bu etkinlikte davranışsal bağımlılıklarla mücadele etmek amacıyla çalışmalar ele alınmıştır.

Hazırlık Aşaması: Süreç öncesinde çember zamanı yapılıp  çocuklarla sosyal medya ve fiber zorbalık  hakkında sohbet edilmiş, ön bilgiler kontrol edilmiştir.

Etkinlik:  Defne’nin Dijital Kimliği isimli hikaye okunmuş ve çocuklarla hikaye hakkında günlük hayattan örnekler verilerek değerlendirme sohbeti yapılmıştır.     Okunan hikayenin tam anlamıyla davranışsal bağımlılık ve dijital kimlik hakkında olması sebebiyle verimli bir süreç geride bırakılmıştır.

Daha sonra dijital alandan uzaklaşmak ve doğanın daha güzel olduğunun farkındalığını göstermek amacıyla  okul bahçesindeki çim alana küçük bir gezi düzenlenerek doğada vakit geçirilmiştir. Baharın gelmesiyle doğadaki değişimler gözlemlenmiştir.

10-05-202310-05-202310-05-202310-05-202310-05-2023